Historie

SSV Toxotes is officieel opgericht op 25 oktober 1985 in Oegstgeest. Een aantal weken daarvóór was al de oprichtingsavond geweest: op 7 oktober 1985 doopte de Burgemeester van Oegstgeest de vereniging met de naam ‘Toxotes’, naar het schuttersvisje dat Anton van Hoof enige tijd daarvoor uitvoerig had besproken op tv.

Na de oprichting waren er al snel zo’n 20 enthousiaste leden. De eerste jaren werd er geschoten in de bovenzaal van café ‘De Roode Leeuw’ (foto links).

De Roode Leeuw schutter in de Roode Leeuw

Daarvoor hadden we de beschikking over 5 demontabele schietbanen (foto rechts), waarop met luchtpistool en luchtgeweer werd geschoten. Al snel groeide het aantal leden naar 30, waardoor zulke lange wachttijden ontstonden, dat er werd uitgekeken naar een andere schietaccommodatie. Ook het iedere keer op- en afbouwen van de banen werd langzamerhand als vervelend ervaren. Dus toen er in 1991 een geschikte locatie in Wassenaar werd gevonden, was er erg weinig tegenstand om te verhuizen! Sinds 3 september 1991 schieten we op dinsdagavond in de schietaccommodatie van SV Juliana aan de Dr. Mansveltkade in Wassenaar. Daar hadden we de beschikking over 11 banen, waar ook met vuurwapens geschoten kon worden, op 10 en 12 meter. Een ander bijkomend voordeel was: een eigen bar!

In 2008 is de accommodatie flink gemoderniseerd: we beschikken nu over 9 banen, waar op 10, 12, 25 en zelfs 50 meter geschoten kan worden, met zowel luchtwapens als klein- en grootkaliber vuurwapens!

We zijn een kleine maar gezellige vereniging, waar ruimte is voor zowel hobby-schutters als serieuze wedstrijd-schutters!